Werkwijze

U bevindt zich hier: Home » Werkwijze

Wat ons onderscheidt van andere adviesbureaus, is dat we niet stoppen bij het constateren van bevindingen. Wij zorgen samen met u voor de implementatie van de benodigde oplossingen. Dit is vooral handig omdat er meestal sprake is van actiepunten die niet met de dagelijkse werkzaamheden te maken hebben. Hierdoor willen deze nog wel eens op de achtergrond raken. Wij zijn in dat opzicht uw stok achter de deur.

Onze werkwijze van bevinding naar implementatie, kent drie deelgebieden:

Beleid
Hoe ziet uw bedrijf er over twee jaar uit? En over vijf jaar? Wij helpen u om uw gedachten te structureren en een concreet plan te maken om de gewenste situatie te bereiken.

Organisatie
Met behulp van het opstellen van functieprofielen, een organigram, vervangingsschema’s en procedures voor indiensttreding, geven wij uw onderneming organisatorische helderheid.

Processen
Door het in kaart brengen van de processen (zoals verkoop, inkoop en productie) hebben uw medewerkers meer inzicht in hun eigen werkzaamheden en die van hun collega’s. Hierbij dragen we verbeterpunten aan om zaken efficiënter te laten verlopen.

Beleid


WerkwijzeVeel ondernemers worden opgeslokt door de waan van de dag en hebben daardoor moeite hun ideën vast te leggen en (financiëel) te onderbouwen.

Door middel van het (gezamelijk met / of alleen door de adviseur) maken van een ondernemingsplan met het daaraan gekoppelde ONS, kunt u uw beleidslijnen uitzetten, financieel invullen en onderbouwen. Uw doelstellingen kunt u via het ONS blijvend volgen zodat het beleid indien nodig kan worden aangepast.

 

Organisatie

Werkwijze
Veel ondernemers lopen tegen problemen aan op het gebied van interne organisatie. Dit speelt zich onder andere af wanneer de onderneming groeit. Uit onze ervaring blijkt dat ondernemers hiervoor niet direct een pasklare oplossing hebben door gebrek aan voldoende kennis en / of tijd.

Een aantal voorbeelden van deze problemen zijn:

 • U bent veel tijd kwijt aan het ‘blussen van brandjes’;
 • Men betrekt u overal bij;
 • Er is wrijving tussen bepaalde afdelingen;
 • U en uw medewerkers komen voortdurend tijd tekort;
 • Er blijven maar klachten van klanten aanslepen;
 • U heeft het gevoel dat u uw bedrijf niet geheel onder controle heeft doordat:
  • Medewerkers hun verantwoordelijkheid niet nemen;
  • Het nauwelijks mogelijk is om opdrachten te plannen;
  • Uw bedrijf zonder u aan de top weinig waard is.

Het oplossen van deze of andere problemen levert meer helderheid en betere bedrijfsresultaten op. De kern ligt echter veelal dieper dan men op het eerste gezicht vermoedt, waardoor een structurele oplossing minder voor de hand ligt. Als objectieve deskundigen kunnen wij de benodigde oplossingen aandragen en helpen bij de implementatie.